Opékané brambory se šlehačkou

Recept na opékané brambory se šlehačkou aneb luxusní bramborová večeře.


5.015x
45 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě s troškou kmínu. Poté scedíme a necháme odkryté chvíli vychladnout. Po vychladnutí brambory nakrájíme na kolečka.

Mezitím si na rozpálené pánvi necháme zpěnit nadrobno nasekanou středně velkou cibuli a jakmile začne mírně zlátnout, odstavíme a slijeme přebytečný tuk. Na širší ploché pánvi si rozpálíme trochu oleje a brambory opékáme dozlatova z obou stran. Do misky vyklepneme dvě vejce, zalijeme smetanou ke šlehání, mírně osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a řádně prošleháme.

Nyní k bramborám přidáme osmahlou cibulku, zalijeme šlehačkou s vejci a směs za opatrného míchání opékáme ještě cca 3 - 4 minuty. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

Opékané brambory se šlehačkou posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s nakládanými okurkami či červenou řepou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opékané brambory se šlehačkou

Zpět na recept