Vaření.czReceptyOpékané brambory se šlehačkou

Opékané brambory se šlehačkou

Recept na opékané brambory se šlehačkou aneb luxusní bramborová večeře.


5.016x
45 min

Ingredience

2 ksvejce
1 kgbrambory
1 kscibule
1 špetkamuškátový oříšek
1 hrneksmetana ke šlehání
1 lžičkacelý kmín
1 hrstčerstvá pažitka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olej na smažení

příloha

4 kssterilované okurky

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě s troškou kmínu. Poté scedíme a necháme odkryté chvíli vychladnout. Po vychladnutí brambory nakrájíme na kolečka. Mezitím si na rozpálené pánvi necháme zpěnit nadrobno nasekanou středně velkou cibuli a jakmile začne mírně zlátnout, odstavíme a slijeme přebytečný tuk. Na širší ploché pánvi si rozpálíme trochu oleje a brambory opékáme dozlatova z obou stran. Do misky vyklepneme dvě vejce, zalijeme smetanou ke šlehání, mírně osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a řádně prošleháme. Nyní k bramborám přidáme osmahlou cibulku, zalijeme šlehačkou s vejci a směs za opatrného míchání opékáme ještě cca 3 - 4 minuty. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Opékané brambory se šlehačkou posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s nakládanými okurkami či červenou řepou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Opékané brambory se šlehačkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena