Opečená nádivka

Nejen na Velikonoce si můžete připravit nádivku. Vyzkoušejte například tuto opečenou.


3.0145x
75 min

Postup přípravy

Uzené maso nakrájíme na menší kousky, housky pokrájíme na kostičky, zvlhčíme je masovým vývarem, rozšlehanými žloutky a necháme krátce prosáknout.

K namočeným houskám přidáme maso, sůl, pepř, jemně usekané kopřivy a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

Troubu předehřejeme na 170 °C, formu dobře vymastíme.

Hotovou nádivku uhladíme do připravené formy a zvolna pečeme asi 40 minut.

Když je nádivka upečená, vyklopíme ji z formy, nakrájíme na silnější plátky, které na suché teflonové pánvi asi 4 minuty z každé strany opékáme.

Opečenou nádivku servírujeme se zeleninovou oblohou.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opečená nádivka

Zpět na recept