Opečená nádivka

Nejen na Velikonoce si můžete připravit nádivku. Vyzkoušejte například tuto opečenou.


3.0145x
75 min

Postup přípravy

Uzené maso nakrájíme na menší kousky, housky pokrájíme na kostičky, zvlhčíme je masovým vývarem, rozšlehanými žloutky a necháme krátce prosáknout.

K namočeným houskám přidáme maso, sůl, pepř, jemně usekané kopřivy a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

Troubu předehřejeme na 170 °C, formu dobře vymastíme.

Hotovou nádivku uhladíme do připravené formy a zvolna pečeme asi 40 minut.

Když je nádivka upečená, vyklopíme ji z formy, nakrájíme na silnější plátky, které na suché teflonové pánvi asi 4 minuty z každé strany opékáme.

Opečenou nádivku servírujeme se zeleninovou oblohou.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opečená nádivka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena