Omuraisu

Omuraisu je v Japonsku velice "mladý" pokrm, vznikl až na přelomu 19. a 20. století, avšak už za tak krátkou dobu se omuraisu stalo velmi populárním.


5.012x
30 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
4 ksvejce
1 kscibule
1 hrnečekkečup
1 hrnekrýže
5 ksžampiony
mletý pepř
400 gkuřecí maso
1 konzervarajský protlak
1 hrstzelený hrášek
1 kostkamasový bujon
1 ksvětší bobkový list
2 kssmetánka do kávy

na ozdobu

hlávkové zelí

podle potřeby

olivový olej na smažení

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky asi 1 x 1 cm. Poté maso osolíme a opepříme. Nakrájíme si cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakrájíme masový bujón na plátky, zelený hrášek spaříme horkou vodou.

Připravíme si vejce na omeletu, které rozšleháme, přidáme do nich smetánku, sůl a pepř.

Poté si rozpálíme olej, na kterém krátce osmažíme prolisovaný česnek, následně i cibuli, krátce na to přidáme kuřecí maso. Vše orestujeme, až se maso zatáhne. Přidáme nakrájené žampiony a smažíme. Přidáme rajský protlak, kečup, nakrájený bujón, bobkový list a zelený hrášek. Vše za stálého míchání restujeme. Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu vody. Poté vyndáme bobkový list, ještě osolíme a opepříme. Přidáme vařenou rýži a vše krátce za stálého míchání smažíme.

Poté si na druhé pánvi usmažíme z připravených vajec omeletu, na kterou naložíme porci rýže s masem a vytvoříme takovou kapsu. Poté překlopíme na talíř zabalenou částí dolů, dozdobíme kečupem a podáváme s nadrobno nakrájeným hlávkovým zelím.
user-icon

autor Ishii


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omuraisu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Japonská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.