Omuraisu

Omuraisu je v Japonsku velice "mladý" pokrm, vznikl až na přelomu 19. a 20. století, avšak už za tak krátkou dobu se omuraisu stalo velmi populárním.


5.012x
30 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky asi 1 x 1 cm. Poté maso osolíme a opepříme. Nakrájíme si cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakrájíme masový bujón na plátky, zelený hrášek spaříme horkou vodou.

Připravíme si vejce na omeletu, které rozšleháme, přidáme do nich smetánku, sůl a pepř.

Poté si rozpálíme olej, na kterém krátce osmažíme prolisovaný česnek, následně i cibuli, krátce na to přidáme kuřecí maso. Vše orestujeme, až se maso zatáhne. Přidáme nakrájené žampiony a smažíme. Přidáme rajský protlak, kečup, nakrájený bujón, bobkový list a zelený hrášek. Vše za stálého míchání restujeme. Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu vody. Poté vyndáme bobkový list, ještě osolíme a opepříme. Přidáme vařenou rýži a vše krátce za stálého míchání smažíme.

Poté si na druhé pánvi usmažíme z připravených vajec omeletu, na kterou naložíme porci rýže s masem a vytvoříme takovou kapsu. Poté překlopíme na talíř zabalenou částí dolů, dozdobíme kečupem a podáváme s nadrobno nakrájeným hlávkovým zelím.
user-icon

autor Ishii


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omuraisu

Zpět na recept