Omeleta se šunkou a žampiony

Vaječná omeleta s houbovou směsí, kterou ještě vylepšíme libovou šunkou.


4.04x
30 min

Postup přípravy

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme se solí, mlékem a černým pepřem.

Šunku vcelku nakrájíme na kostičky, použijeme-li plátkovou, nakrájíme ji na hrubší nudličky, a osmahneme ji na trošce oleje. Přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Poté přisypeme plátky žampionů a dusíme, dokud nejsou měkké. Ke konci přimícháme pár lžic dobře scezeného sterilovaného hrášku. Poté směs odstavíme a podle chuti osolíme a opepříme.

Z vaječné směsi usmažíme na rozpálené a olejem potřené pánvičce omelety, které ještě teplé potíráme houbovou směsí. Omelety stočíme (případně jen přeložíme) a podáváme jako chuťovku nebo hlavní jídlo.

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omeleta se šunkou a žampiony

Zpět na recept