Jednoduchý recept na omeletu s kousky uzené makrely a červené řepy.
Hodnocení
4.4
/ 5 (5x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Ostatní
Vejce8 ks
Cibule1/2 ks
Kopr3-4 snítky
Předvařená vakuovaná červená řepa1 ks
Čerstvá petrželka2 snítky
Uzená makrela2 ks
Podle potřeby
Olej na smažení
Postup přípravy
Předpečenou řepu oloupeme a pokrájíme na menší kousky, petrželku nasekáme na jemno a kopr otrháme z pevných stonků. Z makrely obereme maso, cibuli nasekáme na jemno a ve dvou hrníčcích rozšleháme po čtyřech vejcích se špetkou soli.
Na pánvi vhodné k zapékání v troubě necháme rozehřát olej, orestujeme na něm polovinu cibule, přidáme polovinu pokrájené řepy a společně opečeme. Do pánve přidáme polovinu masa z makrely, polovinu petrželky, část kopru a zalijeme rozšlehanými vejci.
Když je spodní část omelety po třech až čtyřech minutách zpevněná, dáme pánev do trouby pod rozehřátý gril a necháme ji tam asi tři minuty dopéct. Stejným způsobem připravíme i druhou. Omeletu s uzenou makrelou podáváme se zeleninovou oblohou podle chuti.