Omáčka z ledvinek

Klasická ledvinková omáčka, kterou si vychutnáme s rýží nebo bramborem. Recept je snadný a zvládne ho úplně každý.


3.0566x
45 min

Ingredience

5 kscibule
1 kgvepřová ledvina

podle chuti

sůl
koření
mletý pepř
mletá sladká paprika

podle potřeby

mléko
sádlo
voda
hladká mouka

Postup přípravy

Ledvinky podélně nařízneme, položíme do mléka a necháme v chladničce odležet. Druhý den ledvinky opláchneme ve vodě, očistíme a pokrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci osmahneme na sádle cibulku, zasypeme mletou sladkou paprikou a necháme zpěnit, přidáme nakrájené maso, promícháme, osolíme, opepříme, dochutíme libovolným kořením a podlijeme vodou. Ledvinky vaříme doměkka, poté omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a necháme provařit. Omáčka z ledvinek nejlépe chutná s rýží nebo vařeným bramborem.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Omáčka z ledvinek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena