Omáčka Vinaigrette

Recept na bylinkovou omáčku pocházející z francouzské kuchyně. Hodí se k vařené zelenině a na saláty.


3.04x
20 min

Postup přípravy

Čerstvé bylinky (estragon, kerblík, pažitku, petrželku) nasekáme najemno společně s oloupanou šalotkou. Vejce natvrdo po uvaření zchladíme, oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.

Bylinky vsypeme do mísy, přidáme vejce, estragonový ocet, olej, sůl, pepř, hořčici a všechny suroviny na omáčku Vinaigrette pečlivě promícháme.

Omáčku Vinaigrette podáváme k vařenému květáku, chřestu, skvěle doplní také salát z mladých lístků pampelišky nebo i na hlávkový salát.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omáčka Vinaigrette

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.