Třešně ve smetanové omáčce a kuřecí maso - zajímavá, přesto chutná kombinace.
2 lžičky | solamyl |
4 hrstě | třešně |
2 lžíce | olivový olej |
4 ks | kuřecí prsa |
200 ml | kysaná smetana |
4 lžičky | provensálské koření |
2 špetky | ostrá červená paprika |
Otrhané třešně zbavíme stopek, dobře propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Pak je vypeckujeme. Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Zasypeme je provensálským kořením a přidáme olivový olej. Maso promícháme s trochou solamylu a necháme chvíli uležet. Hlubší nepřilnavou pánev zahřejeme, vsypeme připravené maso a za občasného promíchání ho opečeme. Příprava je rychlá, kuřecí maso je hotové za 10 minut. Maso servírujeme na připravené talíře. Na pánev po mase vsypeme vypeckované třešně, krátce je prohřejeme a posypeme ostřejší mletou nebo drcenou paprikou. Pak přidáme kysanou smetanu. Promícháme ji s třešněmi a servírujeme k masu. Omáčka s třešněmi a kuřecím masem dobře chutná s pečenými brambory.
Sklízíme třešně: Na koláč, kompot i zmrzlinu
Stromy se letos konečně začínají červenat drobným peckovitým ovocem. Je čas dozrávání třešní, pojďme se podívat na pár receptů, ve kterých právě třešně dobře zužitkujeme.
autor Stáňa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena