Omáčka s krůtím masem

Masová omáčka s pórkem, bylinkami, kapary a vínem, která se výborně hodí na těstoviny. Recept je celkem jednoduchý na přípravu.


3.0714x
30 min

Ingredience

1 kscitron
3 kspórek
50 gkapary
2 svazkybazalka
0.5 lbílé víno
2 svazkyčerstvá petrželka
1 kgkrůtí prsa

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kousky a odložíme stranou. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, čerstvé bylinky nasekáme. Citron dobře omyjeme a nastrouháme z něj kůru. Poté plod citronu vymačkáme. Maso vsypeme na pánev a opékáme na oleji tak dlouho, až se začne rozpadat, osolíme, opepříme, přidáme pórek a opékáme. Zalijeme vínem, přidáme bylinky, citronovou šťávu i kůru a kapary. Omáčku s krůtím masem povaříme asi 10 minut pod pokličkou a podáváme. Omáčka s krůtím masem a kapary se báječně hodí na těstoviny. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Omáčka s krůtím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena