Omáčka Romesco

Tato univerzální španělská omáčka se podává k rybám, k různým měkkýšům, uvařené zelenině a zeleninovým salátů.


5.08x
0

Ingredience

4 stroužkyčesnek
sůl
3 ksrajče
10 ksmandle
pepř
75 mlolivový olej
1 lžícesekaná petrželka
2 lžícevinný ocet
1 špetkakajenský pepř
10 kslískové oříšky
1 kssušená paprika romesco nebo sladká kapie

Postup přípravy

Z papriky vybereme semínka a namočíme ji do vody na 30 minut. Pokud použijeme čerstvou kapii, dáme ji s česnekem, rajčaty a ořechy zapéct do trouby rozehřáté na 200 °C. Mírně opražené ořechy vyjmeme po několika minutách. Potom měkký česnek a rajčata. Papriku vyjmeme nakonec, až se scvrkne slupka. Zhruba po 25 minutách. Zeleninu oloupeme. Když použijeme papriku romesco, osušíme ji. Ořechy, česnek a pepř roztlučeme, umeleme nebo rozmixujeme. Přidáme rajčata, petržel a promícháme. Po kapkách přidáváme ocet s olejem, podobně jako když připravujeme majonézu. Podle chuti přidáme špetku kajenského pepře. Omáčku Romesco necháme odstát nejméně 2 hodiny při pokojové teplotě a podáváme.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Omáčka Romesco

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena