Omáčka Romesco

Tato univerzální španělská omáčka se podává k rybám, k různým měkkýšům, uvařené zelenině a zeleninovým salátů.


5.08x
0

Postup přípravy

Z papriky vybereme semínka a namočíme ji do vody na 30 minut. Pokud použijeme čerstvou kapii, dáme ji s česnekem, rajčaty a ořechy zapéct do trouby rozehřáté na 200 °C. Mírně opražené ořechy vyjmeme po několika minutách. Potom měkký česnek a rajčata. Papriku vyjmeme nakonec, až se scvrkne slupka. Zhruba po 25 minutách.

Zeleninu oloupeme. Když použijeme papriku romesco, osušíme ji. Ořechy, česnek a pepř roztlučeme, umeleme nebo rozmixujeme. Přidáme rajčata, petržel a promícháme. Po kapkách přidáváme ocet s olejem, podobně jako když připravujeme majonézu. Podle chuti přidáme špetku kajenského pepře.

Omáčku Romesco necháme odstát nejméně 2 hodiny při pokojové teplotě a podáváme.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omáčka Romesco

Zpět na recept