Omáčka Carbonara

Recept na výbornou sýrovou omáčku.


3.425x
0

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Salám nakrájíme na hodně malé kousíčky. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek oloupeme.

Na oleji osmahneme cibulku, přidáme salám a orestujeme. Pak přidáme bazalku, sůl a bílý pepř. Necháme přejít varem. Poté přidáme tavený sýr, necháme rozpustit. Nakonec vmícháme nahrubo strouhaný tvrdý sýr a 2 stroužky prolisovaného česneku.

K omáčce carbonara se hodí jakékoliv těstoviny, ale nám nejvíce chutnají špagety a farfalle.

Místo salámu můžeme do omáčky carbonara použít libovou šunku.
user-icon

autor Violka--


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omáčka Carbonara

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská