Omáčka barbecue s bourbonem a uzenou paprikou

Recept na omáčku vhodnou ke grilovanému masu a pečeným vepřovým žebírkům.


3.73x
30 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
0.5 lžičkysůl
2 lžícerajčatový protlak
1 hrnekjablečný ocet
1 lžičkamletý pepř
0.5 dlsojová omáčka
1 hrnekostrý kečup
0.5 dlworcestrová omáčka
1 ksčervená cibule
1 hrnekjemný kečup
0.5 hrnkutřtinový cukr
2 dlbourbon
1 lžíceuzená paprika

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, stejně tak česnek. Připravíme si ostatní suroviny.

Na troše oleje osmahneme nasekanou cibuli, poté přihodíme česnek a osmažíme do zesklovatění. Přidáme rajčatový protlak, jablečný ocet, sojovou omáčku, kečup, worcestrovou omáčku, třtinový cukr a borboun. Dochutíme solí, pepřem a uzenou paprikou. Omáčku dobře promícháme, přivedeme k varu a 20 minut pozvolna povaříme.

Horkou omáčku barbecue nalijeme do vymytých skleniček a zavíčkujeme.

Omáčka barbecue s bourbonem a uzenou paprikou skvěle chutná nejen k masu na grilu.
user-icon

autor Zdenda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omáčka barbecue s bourbonem a uzenou paprikou

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.