Okoun se zeleninou

Recept na velice zdravé a dietní jídlo z mořského okouna. Jídlo můžeme připravit i na pánvi.


3.0663x
45 min

Ingredience

250 mlvývar
1 ksfenykl
1 kspaprika červená
4 ksřapíkatý celer
0.5 svazkulahůdková cibulka
400 gokoun

podle chuti

sůl
estragon
mletý pepř
citronová šťáva

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Rybí filety z okouna osolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli uležet v chladu. Veškerou zeleninu omyjeme a očistíme, fenykl nakrájíme na kousíčky, papriku nakrájíme na větší kousky. Lahůdkovou cibulku také nakrájíme na kousky. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Zeleninu navrstvíme do vymazané zapékací misky, zalijeme ochuceným vývarem (sůl, pepř, bylinky), posypeme estragonem a navrch položíme rybí maso. Okouna na zelenině přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme asi půl hodiny, dokud se ryba nerozpadá. Rybu lze takto připravit i na pánvi. Okoun se zeleninou chutná s libovolnou přílohou, skvělá je bramborová kaše, ale postačí i opečená bagetka.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Okoun se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena