Okoun se zeleninou

Recept na velice zdravé a dietní jídlo z mořského okouna. Jídlo můžeme připravit i na pánvi.


3.0663x
45 min

Ingredience

250 mlvývar
1 ksfenykl
1 ksčervená paprika
4 ksřapíkatý celer
0.5 svazkulahůdková cibulka
400 gokoun

podle chuti

sůl
estragon
mletý pepř
citronová šťáva

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Rybí filety z okouna osolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli uležet v chladu. Veškerou zeleninu omyjeme a očistíme, fenykl nakrájíme na kousíčky, papriku nakrájíme na větší kousky. Lahůdkovou cibulku také nakrájíme na kousky.

Troubu si předehřejeme na 200 °C.

Zeleninu navrstvíme do vymazané zapékací misky, zalijeme ochuceným vývarem (sůl, pepř, bylinky), posypeme estragonem a navrch položíme rybí maso. Okouna na zelenině přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme asi půl hodiny, dokud se ryba nerozpadá. Rybu lze takto připravit i na pánvi.

Okoun se zeleninou chutná s libovolnou přílohou, skvělá je bramborová kaše, ale postačí i opečená bagetka.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Okoun se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.