Ohnivý dýňový guláš

Pokud máte rádi guláš, rozhodně vyzkoušejte tento pálivý dýňový.


3.176x
75 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
sůl
1 kscibule
0.5 lžičkyrozmarýn
200 gdýně
1 lžičkahladká mouka
250 mlmasový vývar
0.5 lžičkykari koření
150 ghovězí maso
1 lžičkarajský protlak
2 lžícepřepuštěné máslo
0.5 lžičkymletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 kspaprika (červená)
1 kspaprika (zelená)

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky.

Přepuštěné máslo zahřejeme v širším hrnci a za stálého míchání v něm opečeme maso, osolíme a opepříme. Přidáme cibuli a prolisovaný česnek, vmícháme rajský protlak a vše opečeme. Maso zaprášíme moukou, paprikou a několik minut pražíme. Přilijeme vývar a všechno necháme v zakrytém hrnci asi půl hodiny dusit.

Papriky a oloupanou dýní nakrájíme na kostky. Obojí přidáme k masu. Dýňový guláš okořeníme kari kořením, rozmarýnem a přikryté necháme 30 minut stát. Nakonec jej osolíme a opepříme.

Ohnivý dýňový guláš podáváme s přílohou podle vlastní chuti. Hodí se jak brambory nebo knedlíky, tak chleba.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ohnivý dýňový guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.