Odpalované pečivo

Vyzkoušejte recept na pečivo z odpalovaného těsta.


4.627x
75 min

Postup přípravy

Do hrnce si odměříme 250ml vody, špetku soli, 100g másla a vše přivedeme za stálého míchání k varu. Když začne voda vřít, vsypeme hladkou mouku, snížíme teplotu a intenzivně mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky.

Na mírném ohni těsto krátce spařujeme, stále mícháme, a to až do doby, kdy se nám těsto začne oddělovat ode dna i stěn nádoby. V tomto okamžiku je těsto "spařené" a mělo by být lesklé, pevné a husté. Pak těsto dáme do studené misky, mícháme a zpracováváme, až nám částečně vychladne. Teď přichází na řadu přidání 4 vajec, které však přimícháváme po jednom. Každé vejce se s těstem před přidáním dalšího musí dobře spojit.

Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem a zdobícím sáčkem tvoříme libovolné tvary dost daleko od sebe - těsto se při pečení hodně nafoukne.

Odpalované těsto vkládáme do hodně vyhřáté trouby (až na 220 °C) a takto zprudka pečeme asi 7 minut, těsto nám nabude a nafoukne se. Pak teplotu snížíme (asi na 160 °C) a dopékáme zvolna, až je povrch zlatavý. Pak troubu mírně pootevřeme a odpalované těsto necháme asi 10 minut dosušit.

Ještě teplé odpalované pečivo nakrojíme a po vystydnutí naplníme podle libosti - krémem, ovocným tvarohem nebo jednoduše nutelou.

Více tipů pro přípravu naleznete v článku: Příprava odpalovaného těsta
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Odpalované pečivo

Zpět na recept