Obrácený moučník

Meruňky jsou na tomto moučníku to nejlepší.


3.614x
45 min
1×

Postup přípravy

Šťávu ze zavařených meruněk slijeme a meruňky necháme na sítu okapat. Šťávu svaříme asi na polovinu a necháme vychladit.

Menší dortovou formu silně vymažeme máslem a vlijeme do ní vychladlou hustou šťávu. Do ní rozložíme půlky meruněk tak, aby bylo pokryté dno.

Žloutky, změklý tuk a cukr ušleháme do pěny, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, zlehka přimícháme i vyšlehaný sníh z bílků. Piškot nalijeme na meruňky a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Obrácený moučník vyklopíme a ozdobíme višněmi, švestkami nebo jiným ovocem podle fantazie.
user-icon

autor Senga


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Obrácený moučník

Zpět na recept