Obrácený koláč s medem

Koláč, který "upečeme" v mikrovlnce.


4.622x
30 min
2×

Ingredience

3 kshruška
1 lžičkacitronová kůra
100 mltekutý med
100 gmaliny (jahody, dýně)

těsto

2 ksvejce
100 gmáslo
0.5 balíčkuprášek do pečiva
100 gcukr krupice
100 gpolohrubá mouka
4 lžícemléko nebo smetana

podle potřeby

olej na vymazání

Postup přípravy

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtinky. Pokud použijeme kompotované ovoce, necháme jej hodně okapat.

Lehce vymastíme kulatou zapékací formu (20 cm). Na dno nalijeme med s citronovou kůrou a poklademe ovocem - řeznou plochou nahoru.

Máslo, cukr, vejce a mléko vyšleháme dohladka. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a šleháme, až je těsto nadýchané.

Nalijeme ho na ovoce a uhladíme.

V mikrovlnce pečeme na 600 - 750 W (podle typu trouby) asi 10 minut. Upečený koláč poznáme podle toho, že okraje odstoupily od formy a je na povrchu pevný, i když ještě trochu vlhký.

Upečený koláč necháme ještě chvíli chladnout, pak teprve vyklopíme. Není třeba cukrovat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Obrácený koláč s medem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká