Obrácený koláč s medem

Koláč, který "upečeme" v mikrovlnce.


4.622x
30 min
2×

Postup přípravy

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtinky. Pokud použijeme kompotované ovoce, necháme jej hodně okapat.

Lehce vymastíme kulatou zapékací formu (20 cm). Na dno nalijeme med s citronovou kůrou a poklademe ovocem - řeznou plochou nahoru.

Máslo, cukr, vejce a mléko vyšleháme dohladka. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a šleháme, až je těsto nadýchané.

Nalijeme ho na ovoce a uhladíme.

V mikrovlnce pečeme na 600 - 750 W (podle typu trouby) asi 10 minut. Upečený koláč poznáme podle toho, že okraje odstoupily od formy a je na povrchu pevný, i když ještě trochu vlhký.

Upečený koláč necháme ještě chvíli chladnout, pak teprve vyklopíme. Není třeba cukrovat.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Obrácený koláč s medem

Zpět na recept