Obrácené řízky 2.

Nejoblíbenější jídlo naší rodiny. Jedny řízky naruby jsem tu už našla, ale já je dělám jinak, tak posuďte, které Vám budou lépe chutnat. Rozpis pro 4 osoby průměrně žravé.


2.887x
90 min

Ingredience

5 ksrajče
20 dkganglická slanina
olej na smažení
4 plátkyvepřová plec
2 kspaprika (červená)

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na obalení

3 ksvejce
2 hrstěstrouhanka

příloha

1 kgbrambory
1 hrnečekhorké mléko

Postup přípravy

Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a nakrájíme osminky. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Vše smícháme a rozložíme do pekáče.

Z vepřového plecka uřízneme 4 silnější řízky, naklepeme, osolíme, mírně opepříme a obalíme ve strouhance, kterou do masa přitlačíme.

V pánvi rozehřejeme olej a rozšleháme si vejce s kapkou studené vody. Obalené řízky namáčíme ve vejcích a ihned klademe na pánev. Rychle a krátce osmažíme, až se vejce srazí.

Usmažené řízky klademe do připraveného pekáče. Přiklopíme víkem a pečeme v troubě asi 1hodinu.

Obrácené řízky podáváme s bramborovou kaší, vyšlehanou s horkým mlékem dohladka. Porce bramborové kaše poléváme směsí zeleniny a slaniny.
Obměna: dobré taky z krkovičky, je klidně možné vynechat angl. slaninu.
user-icon

autor bobbina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Obrácené řízky 2.

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena