Obrácené buchty

Proč dělat stále stejné kynuté plněné buchty? S trochou fantazie vykouzlíte na pohled hezkou a chutnou pochoutku.


4.621x
120 min
2×

Ingredience

1 špetkasůl
3 ksvejce
250 mlmléko
1 kostkadroždí
150 gcukr krupice
600 ghladká mouka
150 gHera
1 špetkastrouhaný muškátový oříšek

náplň 2

110 gmáslo
1 lžičkaskořice
100 gcukr moučka

náplň 1

100 mlrum
150 grozinky

náplň 3

100 gmed
50 gcukr krupice
100 gmleté vlašské ořechy

na ozdobu

1 balíčekskořicový cukr

Postup přípravy

Do 1 dl vlažného mléka (ne nízkotučné) rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, zbylý cukr, sůl, muškátový oříšek a citronovou kůru. Přidáme vejce, zbylé teplé mléko a kvásek. Nakonec přidáme rozpuštěnou heru a vypracujeme pomocí vařečky na hladké nelepivé těsto, které necháme 40 minut na teplém místě kynout. Rozinky smícháme s rumem, máslo utřeme s cukrem i skořicí dohladka a mleté ořechy smícháme s medem i hnědým cukrem. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, potřeme ho máslovo-skořicovou náplní a posypeme okapanými rozinkami. Svineme do závinu a rozkrájíme na plátky (šneky) široké asi 3 cm. Na dno vymazané zapékací mísy rozetřeme ořechový med a na něj poklademe šneky těsně jeden vedle druhého. Necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 180 °C. Před podáváním můžeme obrácené buchty pocukrovat skořicovým cukrem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Obrácené buchty

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena