Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Papriku opláchneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky. Sýr nahrubo nastrouháme.
Rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme mleté hovězí maso, mícháme a opékáme, dokud maso nezesvětlí a nezačne se drolit. Přidáme česnek, papriku, zeleninovou směs (mrkev, hrášek, kukuřice), oregano a několik minut smažíme. Vše zalijeme vývarem a necháme přejít varem. Přilijeme smetanu a ještě asi 3 minuty dusíme. Osolíme a opepříme. Omáčka by měla mít hustou konzistenci.
Během přípravy masa zvládneme uvařit široké nudle. Vaříme je podle návodu na obalu asi 15 minut, pak je scedíme a necháme okapat.
Scezené široké nudle rozprostřeme na talíře a na ně rozdělíme i hovězí maso se zeleninou. Nudle s mletým masem a zeleninou posypeme strouhaným sýrem, nejlépe parmazánem a ozdobíme třeba rajčetem a zelenou petrželovou natí.