Nudle s mletým masem a zeleninou

Těstoviny na několik způsobů mohou pro svou jednoduchou přípravu zařadit do svého jídelníčku i úplní začátečníci. Je tomu tak i u nudlí s mletým masem a zeleninou.


3.0109x
45 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Papriku opláchneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky. Sýr nahrubo nastrouháme.

Rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme mleté hovězí maso, mícháme a opékáme, dokud maso nezesvětlí a nezačne se drolit. Přidáme česnek, papriku, zeleninovou směs (mrkev, hrášek, kukuřice), oregano a několik minut smažíme. Vše zalijeme vývarem a necháme přejít varem. Přilijeme smetanu a ještě asi 3 minuty dusíme. Osolíme a opepříme. Omáčka by měla mít hustou konzistenci.

Během přípravy masa zvládneme uvařit široké nudle. Vaříme je podle návodu na obalu asi 15 minut, pak je scedíme a necháme okapat.

Scezené široké nudle rozprostřeme na talíře a na ně rozdělíme i hovězí maso se zeleninou. Nudle s mletým masem a zeleninou posypeme strouhaným sýrem, nejlépe parmazánem a ozdobíme třeba rajčetem a zelenou petrželovou natí.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nudle s mletým masem a zeleninou

Zpět na recept