Nudle s mletým masem a zeleninou

Těstoviny na několik způsobů mohou pro svou jednoduchou přípravu zařadit do svého jídelníčku i úplní začátečníci. Je tomu tak i u nudlí s mletým masem a zeleninou.


3.0109x
45 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
sůl
1 kspaprika
2 kscibule
250 mlsmetana
150 gsýr
2 lžičkyoregano
olej na smažení
200 mlmasový bujon
1 balíčekširoké nudle
mletý černý pepř
350 ghovězí mleté maso
1 miskamíchaná zelenina

na ozdobu

rajče
petrželová nať

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Papriku opláchneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky. Sýr nahrubo nastrouháme.

Rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme mleté hovězí maso, mícháme a opékáme, dokud maso nezesvětlí a nezačne se drolit. Přidáme česnek, papriku, zeleninovou směs (mrkev, hrášek, kukuřice), oregano a několik minut smažíme. Vše zalijeme vývarem a necháme přejít varem. Přilijeme smetanu a ještě asi 3 minuty dusíme. Osolíme a opepříme. Omáčka by měla mít hustou konzistenci.

Během přípravy masa zvládneme uvařit široké nudle. Vaříme je podle návodu na obalu asi 15 minut, pak je scedíme a necháme okapat.

Scezené široké nudle rozprostřeme na talíře a na ně rozdělíme i hovězí maso se zeleninou. Nudle s mletým masem a zeleninou posypeme strouhaným sýrem, nejlépe parmazánem a ozdobíme třeba rajčetem a zelenou petrželovou natí.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nudle s mletým masem a zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.