Nouzový perník

Recept na rychlý a levný perník, na který není potřeba mléko.


3.02x
35 min

Ingredience

těsto

1 hrnekcukr
0.5 hrnkuolej
2-3 ksvejce
5 lžickakao
1 hrnekvoda
2 hrnkypolohrubá mouka
1 ksprášek do perníku

na ozdobu

1-2 ksjablko

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Do mísy vsypeme mouku, cukr, prášek do perníku a kakao (granko). Vše dobře promícháme, abychom vytvořili stejně barevnou sypkou směs. Přidáme vejce, olej a vodu. Všechny suroviny důkladně promícháme a vytvoříme tak řidší perníkové těsto. Těsto nalijeme do předem vymazaného plechu, nebo použijeme pečící papír. Těsto na nouzový perník ještě můžeme posypat nahrubo nastrouhaným jablkem. Plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 °C a pečte asi 20 - 30 minut. Během pečení kontrolujeme špejlí, zda je těsto upečené, těsto se na špejli nesmí lepit. Nouzový perník po upečení nakrájíme a podáváme jako jiný moučník - ke kávě, čaji apod.
user-icon

autor Relostyt

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nouzový perník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena