Tento recept na skutečně silnou poctivou polévku zvládne skutečně každý. Je třeba jen dát suroviny do trouby a jít spát.
Hodnocení
4.7
/ 5 (23x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
2x
Ingredience
1 ks
cibule
1 špalíček
celer
2.5 l
voda
2 ks
mrkev
1 ks
petržel
1 ks
slepice
1 ks
bobkový list
3 kuličky
nové koření
1 špetka
muškátový oříšek
8 kuliček
černý pepř
Postup přípravy
Všechny přísady očistíme a vcelku nebo nahrubo nasekané vložíme do celokovového hrnce, přidáme koření, přikryjeme poličkou a umístíme do trouby zahřáté na 80 - 90 °C.
Slepičí vývar v troubě necháme cca 10 - 12 hodin, nevyvaří se to jako na plotně, takže můžeme jít klidně spát.
Ráno přecedíme a máme velmi silný dobrý vývar, se kterým si již můžeme dělat co chceme. Noční vývar samozřejmě lze dělat i hovězí či telecí, jen změníme příslušnou surovinu.