Tento salát má mnoho variant, do kterých se přidávají nové brambůrky, vařené fazolové lusky a místo tuňáka krevety.
Hodnocení
3.0
/ 5 (984x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
ČesnekNaN -
SůlNaN -
Vejce2 ks
Rajčata2 ks
HořčiceNaN -
KaparyNaN -
Mletý pepřNaN -
OlivyNaN -
Tuňák1 plechovka
Olivový olej6 lžic
Citronová šťávaNaN -
Ocet vinný2 lžíce
Okurka salátová1/3 ks
Hlávkový salát1 ks
Ančovičky6 plátků
Srdíčka artyčoků4 ks
Postup přípravy
Salát omyjeme a natrháme na kousky. Smícháme s ostatní zeleninou. Artyčoková srdíčka nakrájíme na čtvrtky, okurku na větší kousky, rajčata a vejce na čtvrtky a tuňáka nalámeme na kousky. Dáme pozor, aby se vejce nerozdrobila. Zálivku připravíme z oleje, octa, utřeného česneku, hořčice, soli, pepře a citronové šťávy. Zalijeme jí salát těsně před podáváním.
Dobrý den,
Váš recept ,který zde prezentujete patří mezi velice dobré,jen bych jej rád trochu poopravil,dle originálu by měla rajčata a okurky být oloupány.Dále do salátu patří černé olivi a zblanžírované zelené fazolové lusky krájené zešikma na 5 až 6 cm délky..Příprava dressingu je naásledující : Do misky dáme asi dvě polévkové lříce hořčice,jednu lříci medu,dvě kávové lžíčky moučkového cukru,a dva vršky octa,vše vyšleháme pomocí metličky a za stálého šlehání přidáváme olej až do zhoustnutí. Doufám,že můj příspěvek bude pro Vás přínosem. S pozravem Václav Dragon zástupce šéf- kuchaře Newpark hotelu IRL.