Netyja

Zdravý sladký pokrm z jáhel.


4.311x
60 min

Ingredience

sůl
80 gmáslo
8 dlmléko
300 gjáhly
cukr moučka
80 ghrubá mouka
150 gtvrdý tvaroh

Postup přípravy

Jáhly spaříme horkou vodou, scedíme, zalijeme osoleným mlékem a uvaříme kaši. Horkou kaši zasypeme moukou, necháme propařit, potom jí promícháme a na ohni svaříme na husto. Z husté kaše vykrajujeme lžící namočenou do horké vody nočky. Nočky rozdělíme na talíře, sypeme cukrem, strouhaným tvarohem a mastíme máslem. Netyja ihned podáváme.
user-icon

autor miklis

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Netyja

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena