Netradiční srnčí hřbet

Srnčí hřbet jen z jednoho upečeného plátu.


4.217x
60 min

Ingredience

těsto

6 ksvejce
100 gpolohrubá mouka
100 gcurk krupice

náplň

150 gmáslo
4 lžícerum
2 lžícemarmeláda
2 lžícemléko
kokos
ořechy
100 gcukr moučka
ovoce
2 lžícekakaový prášek

poleva

150 gčokoláda na vaření
75 gztužený tuk

Postup přípravy

Upečeme si klasický piškotový plát. Vejce vyšleháme s cukrem. Přidáme mouku a upečeme na plechu, který si předem vyložíme pečícím papírem. Upečený korpus necháme vychladnout. Vyřízneme z něj obdélník velikosti srnčího hřbetu. Zbylou část plátu rozdrobíme a přidáme cukr, máslo, kakaový prášek, marmeládu, rum a trošku mléka nebo smetany, ať máme vláčnou hmotu. Můžeme přidat podle chuti kokos, ořechy nebo jiné ovoce. Srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií a hřbet naplníme touto hmotou. Přiložíme obdélník, který jsme si nachystali z piškotového plátu. Netradiční srnčí hřbet necháme ztuhnout v chladničce. Pak srnčí hřbet vyklopíme a potáhneme čokoládou. Opět jej necháme ztuhnout. Hotový netradiční hřbet krájíme na plátky.
user-icon

autor majennka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Netradiční srnčí hřbet

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena