Kuřecí plátky omyjeme a nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať, nejlépe čerstvou, omyjeme a nasekáme nadrobno. Mandle dáme do silnějšího mikrotenového sáčku a přes utěrku paličkou roztlučeme na kousky. Mandle můžeme použít loupané i neloupané.
Maso dáme do misky a promícháme se lžící olivového oleje. Přidáme sójovou omáčku, drcené chilli, trochu soli, vrchovatou lžičku křenu wasabi a nať petrželky. Nakonec vmícháme mandle a směs necháme minimálně 2 hodiny stát, lépe pak přes noc.
Odležené naložené maso zprudka osmahneme na pánvi, podlijeme trochou bílého vína a necháme vydusit. Pracujeme rychle.
Netradiční kuřecí čínu podáváme s hranolky, bramborovou kaší nebo rýží. Záleží na chuti.
Recept je na 1 velkou nebo 2 menší porce.