Vaření.czReceptyNetradiční jehněčí guláš

Netradiční jehněčí guláš

Netradiční a velmi chutný jehněčí guláš s kaštany a zeleninou.


3.79x
60 min

Ingredience

500 gbrambory
250 gcibule
1 snítkatymián
150 mlvoda
1 snítkarozmarýn
200 gpórek
250 gmrkev
375 mlsuché červené víno
2 lžícerajský protlak
200 gvařené kaštany
500 gjehněčí libové maso

podle chuti

sůl
2 lžícesádlo
mletý pepř
150 gsmetanový sýr

Postup přípravy

Oloupanou cibuli nasekáme na kostičky. Očištěnou mrkev s brambory a pórkem nakrájíme na větší kostky. Uvařené a oloupané kaštany rozdělíme na poloviny. Bylinky nasekáme najemno. Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Na sádle nebo oleji orestujeme cibuli pěkně dohněda a přidáme jehněčí maso. Restujeme, dokud maso nechytne tmavou barvu. Přidáme zbytek nakrájené zeleniny, rajský protlak a společně krátce orestujeme. Podlijeme asi 125 ml vína, které necháme zcela vypařit. Po vypaření vína přidáme dalších 125 ml vína a opět necháme vypařit. Po vypaření druhé porce vína podlijeme zbytkem vína a vodou. Přidáme sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme asi 35 minut na mírném ohni až do změknutí masa. Netradiční jehněčí guláš po uvaření dochutíme a přimícháme zakysanou smetanu. Netradiční jehněčí guláš podáváme teplý třeba jen s čerstvým pečivem a jinou oblíbenou přílohou.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Netradiční jehněčí guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena