Nepečený nugát

Neobvyklá chuť a příprava, kterou ale zvládne každý.


2.813x
30 min

Postup přípravy

Smícháme všechny suroviny (cukr, sušené mléko, vanilkový pudinkový prášek a Heru) kromě kakaa a vypracujeme hladké těsto, které rozpůlíme a do poloviny těsta zapracujeme kakao.

Teď máme dvě těsta - bílé a hnědé. Každé těsto rozřízneme ještě napůl a máme 4 části těsta. Na rozříznutý igelitový sáček dáme hnědé těsto a uděláme rukou placku a na ni položíme bílou placku stejné velikosti. Přikryjeme dalším igelitem a rozválíme na obdélník asi 3 mm vysoký. Nugát svineme pomocí igelitu do roládky. Postup opakujeme s tím rozdílem, že dole bude těsto bílé.

Nugátové roládky necháme vychladit v lednici nebo studené místnosti a teprve pak můžeme krájet nepečený nugát na řezy.
user-icon

autor hadashka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nepečený nugát

Zpět na recept