Piškoty dáme do mikrotenového sáčku a rozdrtíme je válečkem. Drobečky v misce zvlhčíme 6 lžícemi mléka a změklým máslem. Dortovou formu o průměru 22 cm vymažeme máslem a vysypeme moučkovým cukrem.
Piškotovou hmotu vtlačíme na dno formy a vytvarujeme asi 2 cm vysoký okraj. Dáme na chvíli ztuhnout do lednice.
Pomazánkové máslo bez příchuti smícháme se 6 lžícemi cukru. Přidáme citronovou kůru a utřeme dohladka. Poté přidáme smetanu ušlehanou dotuha. Hotovou směs rozetřeme na piškotový základ a dáme opět na chvíli do lednice.
V kastrůlku svaříme asi 250 ml šťávy z ovoce + 100 ml vody s půlkou vanilkového pudinku. Necháme lehce vychladnout. Meruňky a broskve nakrájíme na malé měsíčky a poklademe je střídavě na vychladlý krém. Poté vše zalijeme připraveným vanilkovým pudinkem. Nepečený meruňkový dort necháme alespoň do druhého dne vychladnout.
Druhý den nepečený meruňkový dort vyjmeme z formy, nakrájíme a můžeme podávat. Meruňkový dort zdobíme podle fantazie.