Nepečená roláda ze sušenek BEBE

Chcete si připravit dobrou roládu, která vám nezabere vlastně ani mnoho času? Její nevýhodou je pouze to, že musíme počkat, než dobře ztuhne.


3.0165x
30 min
1×

Postup přípravy

Sušenky si rozmačkáme v hlubším kastrolu nebo míse (vhodné je použít měchačku na bramborovou kaši) a přidáme trochu mléka. Pozor - vzniklá kaše nesmí být moc řídká a mokrá, lepila by a roláda by nedržela svůj tvar. Je lepší počkat, až rozdrcené sušenky nasáknou trochu mléka, pak je dobře promíchat a až potom podle potřeby další mléko přidávat. Pokud neodhadneme jeho množství, doplníme sušenky a těsto tak "dosušíme“.

Vzniklé těsto si rozdělíme na tři stejné díly, které postupně rozválíme v mikrotenových sáčcích - připravíme si tak základ pro tři rolády. Můžeme si pláty "roztáhnout“ hřbetem ruky, lépe odhadneme sílu plátu (max 1 cm).

V jiné míse si připravíme náplň. Dobře spolu promícháme máslo s cukrem a strouhaným kokosem. Přidáme rum, který hmotu lépe spojí a provoní.

Náplň rozdělíme na tři stejné dávky a rozetřeme ji na připravené pláty.

Želé bonbony nebo kandované ovoce pokrájíme na malé kousky a nadrobíme je na rozetřenou náplň.

Pomocí folie - sáčku, na kterém máme připravené pláty s náplní, po částech stáčíme roládu, přičemž ji rukou po každém přeložení "přehladíme“ a folií utáhneme. Zatočenou si znovu můžeme folii rozbalit, vysypat kokosem a roládu v něm obalit. Nakonec dobře roládu ve folii zavřeme a necháme ji v lednici ztuhnout a uležet.

Nepečená roláda ze sušenek BEBE krájíme těsně před podáváním ostrým užším nožem na kolečka asi 1 cm silná.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nepečená roláda ze sušenek BEBE

Zpět na recept