Jikry ze dvou kaprů uvaříme v osolené vodě okyselené lžící octa doměkka. Do větší nádoby nalijeme 2 litry vody a v ní uvaříme rybí hlavy a mlíčí ze dvou kaprů s trochou octa. Pak vývar přecedíme. Maso z uvařených hlav obereme a vrátíme do přecezeného vývaru.
Do jiného hrnce vložíme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a v trošce vody ji uvaříme doměkka. Pak zeleninu rozmixujeme a přidáme do rybího vývaru. Hrst krupice osmažíme na másle dorůžova. Z 50 g másla a 4 lžic hladké mouky připravíme tmavou jíšku, kterou přidáme do polévky. Rybí polévku necháme přejít varem. Do vařící polévky nakonec vkládáme jikry a krupici a opatrně rozmícháme.
Německou rybí polévku doplňujeme na nudličky nakrájenou houskou, osmaženou na oleji. Rybí polévku podáváme teplou nebo vlažnou.