Další chutná variace na dýňovou polévku. Výborný a osvědčený recept.
Hodnocení
4.5
/ 5 (383x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Cukr2 špetky
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Máslo100 g
Ocet1-2 lžíce
Cibule2 ks
Dýně500 g
Čerstvý zázvor1 lžíce
Zeleninový vývar1/2 l
Sladká smetana1/2 l
Studené máslo50 g
Pražená dýňová semínka3 lžíce
Na ozdobu
Zakysaná smetana250 g
Postup přípravy
Oloupeme cibule a kousek čerstvého zázvoru, obojí drobně pokrájíme. Dužinu dýně nakrájíme na kostky.
Cibuli se zázvorem zesklovatíme na másle. Přidáme dýni nakrájenou na kostky a dusíme společně asi 5 minut. Během dušení přidáme kousek studeného másla a zeleninový vývar. Za občasného míchání dusíme 15 minut.
Až dýně zcela změkne, vmícháme smetanu a opět přivedeme k varu. Polévku potom rozmixujeme nebo propasírujeme. Ochutíme trochou octa, osolíme, opepříme, přisladíme 2 špetkami cukru (podle chuti). Německou dýňovou polévku při podávání ozdobíme zakysanou smetanou, čerstvě mletým pepřem a opraženými dýňovými semínky.