Nejlepší tuňákový salát

Recept na výborný a osvěžující tuňákový salát.


3.516x
20 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve si dáme vařit vodu do většího kastrolu na těstoviny.

Mezitím si do dostatečně velké mísy nakrájíme jednu salátovou okurku, přidáme kukuřici z plechovky a přilijeme trošku nálevu. Nakonec přidáme tuňáka. Můžeme použít tuňáka ve vlastní šťávě nebo i v oleji. Já mám raději tuňáka v oleji. Poté osolíme a opepříme podle chuti.

Jakmile se nám uvaří těstoviny, slijeme je a co nejvíce vodou zchladíme. Těstoviny dále přidáme do mísy. Zatím nic nemícháme, ještě nahoru přidáme tatarku. Asi 4 vrchovaté lžíce (asi půlka skleničky), nebo použijeme praktický menší sáček s tatarskou omáčkou. Kdo chce mít salát dietnější, může použít také bílý neslazený jogurt, poslouží stejně dobře jako tatarka. Když už jsou všechny ingredience v míse, opatrně promícháme. Tatarka všechny suroviny krásně spojí, podle chuti ještě jednou dosolíme a dopepříme.

Nejlepší tuňákový salát je dobré nechat ještě chvíli v ledničce, ale dá se jíst také hned. K salátu se výborně hodí pékané toasty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nejlepší tuňákový salát

Zpět na recept