Na těsto ušleháme vejce s cukrem do pěny a postupně přidáváme prosátou mouku. Formu vymažeme sádlem a vysypeme polohrubou moukou či krupicí. Pečeme na 170 - 175 °C. Korpus by měl být zlatavý a odlepovat se od okrajů, můžeme vyzkoušet zabodnout špejli - je-li po vytažení nelepkavá, je korpus hotový.
Během pečení si připravíme krém. Do studeného mléka vmícháme maizenu (vrchovaté lžíce) a za stálého míchání zahříváme. Jakmile začne vařit, odstavíme a necháme vychladit ve studené vodě. Vyšleháme máslo s cukrem a po částech zašleháváme zchladlou maizenovou hmotu. Podle potřeby dosladíme.
Po upečení necháme korpus na dort zchladnout a podélně rozkrojíme, rozkrojené části zvlhčíme (pírkem) ananasovou šťávou. Každou část (z rozkrojené strany) korpusu potřeme krémem (spodní stranu víc) podle chuti. Kompotovaný ananas nakrájíme na kostičky, které vtlačíme do krému na spodní půlce korpusu. Přiklopíme vrchním dílem. Nakonec narozeninový ananasový dort polijeme čokoládovou polevou a podle fantazie zdobíme krémem, marcipánem, lentilkami apod.
Čokoládová poleva: V páře rozpustíme čokoládu a tuk, pak po částech vmícháváme cukr a kakao. Necháme trochu vychladnout, pak poléváme dorty, sušenky, cukroví.