Námořnická rajská omáčka

Rychlý a výborný recept na rajskou omáčku.


3.2166x
20 min
3×

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme olej. Když je rozpálený, vsypeme cukr a mícháme, až se cukr rozpustí a vytvoří se z něj karamel. Pak za stálého míchání přidáme protlak a zalijeme vývarem. Přidáme koření podle chuti a omáčku povaříme.

Základ rajské omáčky zahustíme moukou rozmíchané ve studené vodě. Rajskou omáčku už jen povaříme. Podle potřeby vyndáme koření a omáčku můžeme propasírovat nebo rozmixovat. Dochutíme vinným octem, případně ji můžeme zjemnit smetanou.

Hotovou námořnickou rajskou omáčku podáváme podle chuti s rýží, kolínky nebo knedlíky.
user-icon

autor fanniky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Námořnická rajská omáčka

Zpět na recept