V hrnci rozehřejeme olej. Když je rozpálený, vsypeme cukr a mícháme, až se cukr rozpustí a vytvoří se z něj karamel. Pak za stálého míchání přidáme protlak a zalijeme vývarem. Přidáme koření podle chuti a omáčku povaříme.
Základ rajské omáčky zahustíme moukou rozmíchané ve studené vodě. Rajskou omáčku už jen povaříme. Podle potřeby vyndáme koření a omáčku můžeme propasírovat nebo rozmixovat. Dochutíme vinným octem, případně ji můžeme zjemnit smetanou.
Hotovou námořnickou rajskou omáčku podáváme podle chuti s rýží, kolínky nebo knedlíky.
Právě sem jí dovařila,je velmi dobrá a rychlá.Všem doporučuji vyzkoušet tento recept. :))
richard.ulrych
opravdu dobrá
Omáčku jsem uvařila,byla trochu sladší,než jí dělám normálně,ale všem moc chutnala..
mm
dobré
Na to jak dlouho tu ten recept je na něj reagovalo podezřele málo lodí :(. Já ho tedy už dlouho používám jako jakýsi odraz do té "své" rajské a jsem moc spokojen. Karamelizace cukru a krátké restování protlaku dává jídlu velmi zajímavou chuť.
petaveselka
Fantazie!!
Včera jsem to uvařil k plněným paprikám a nejen já, ale i návštěva byla nadšená!!!
Skvělé a rychlé!
kassaa
Výýýýýýýborné, moc chutné, rychlé, SUPR
Moc super, chutné, hlavně rychlé, a to je pro mě důležité. Vřele doporučuji