Námořnická pizza

Jednoduchá pizza pro opravdové námořníky.


3.168x
45 min

Postup přípravy

Těsto na námořnickou pizzu vytvoříme z mouky, droždí, vody a olivového oleje. Z těsta uděláme kouli, vložíme do misky vyprášené moukou, přikryjeme a necháme asi tři hodiny kynout.

Po vykynutí těsto na pomoučeném vále ještě trochu prohněteme a vytvoříme z něj bochánky o velikosti talířku vysoké asi půl centimetru. Každý bochánek omastíme, poklademe trochou rozpuštěných rajčat, posypeme drceným česnekem a oreganem, osolíme a opepříme.

Plech vymažeme tukem, položíme na něj pizzu. Mezi každou pizzou necháme dostatečný odstup a pečeme v předehřáté troubě asi 12 minut.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Námořnická pizza

Zpět na recept