Naložený česnek

Díky tomuto receptu si snadno uchováme větší množství česneku. Hodí se k dochucení většiny pokrmů.


3.912x
60 min

Postup přípravy

Oloupaný česnek pomeleme na masovém mlýnku. Rozpustíme tuk, přidáme sůl a zamícháme, potom přidáme pomletý česnek a znovu pořádně promícháme.

Připravenou směs dáme do malých skleniček (např. od tatarské omáčky) a zavíčkujeme.

Naložený česnek uchováme v chladu a temnu. Takto naložený česnek je vhodný k dochucení polévek, guláše, omáček. Vydrží až 2 roky. Pokud naložený česnek zhnědne nebo zezelená, není to na závadu.
user-icon

autor 60 Věra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Naložený česnek

Zpět na recept