Naložený česnek

Díky tomuto receptu si snadno uchováme větší množství česneku. Hodí se k dochucení většiny pokrmů.


3.912x
60 min

Postup přípravy

Oloupaný česnek pomeleme na masovém mlýnku. Rozpustíme tuk, přidáme sůl a zamícháme, potom přidáme pomletý česnek a znovu pořádně promícháme. Připravenou směs dáme do malých skleniček (např. od tatarské omáčky) a zavíčkujeme. Naložený česnek uchováme v chladu a temnu. Takto naložený česnek je vhodný k dochucení polévek, guláše, omáček. Vydrží až 2 roky. Pokud naložený česnek zhnědne nebo zezelená, není to na závadu.
user-icon

autor 60 Věra

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Naložený česnek

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena