Naložené vepřové

Maso si musíte naložit 2 dny dopředu, ale pak si výborně pochutnáte.


3.914x
3×

Ingredience

4 lžíceolej
sůl
mletý bílý pepř
1 kgvepřová kýta

marináda

200 mlocet
2 ksmrkev
2 kspetržel
4 kshřebíček
6 kuličekjalovec
1-2 ksbobkový list
500 mlčervené víno
6 kuličekcelý pepř

omáčka

100 grozinky
1 lžícepolohrubá mouka
375 mlzeleninový vývar
100 mlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce. Přilijeme víno i ocet, přidáme koření, uvedeme do varu a 5 minut provaříme. Vychladlou marinádu přelijeme do sáčku, vložíme maso, dobře uzavřeme a vložíme do chladničky na 2 dny marinovat. Sáček během marinování několikrát otočíme. Potom maso vyndáme, osušíme a potřeme solí a pepřem. V hrnci rozpálíme olej, vložíme maso a ze všech stran ho opečeme. Přilijeme marinádu, přikryjeme a pomalu dusíme asi 90 minut, během dušení maso několikrát otočíme. Měkké maso vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek propasírujeme, přilijeme teplý vývar, přidáme rozinky a přivedeme do varu. Ve smetaně rozmícháme mouku, kašičkou zahustíme omáčku, ochutíme solí i pepřem a 5 minut provaříme. Naložené vepřové podáváme s opečenými brambory nebo bramborovými knedlíky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Naložené vepřové

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena