Nákyp se zeleninou a sýrem

Lilek, cuketa, papriky, rajčata a kozí sýr v jednom receptu.


3.97x
75 min
1×

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, neoloupanou. Jednotlivé druhy odděleně opékáme na rozpáleném oleji asi 5 minut. Osolíme a opepříme, necháme okapat olej, nepromícháváme.

Tymián smícháme s olejem. Kozí sýr nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem a střídavě po vrstvách klademe zeleninu a plátky kozího sýru. Povrch polijeme tymiánovým olejem.

V předehřáté troubě pečeme nákyp 15 minut na 200 °C. Podáváme s bílým pečivem sypané čerstvým tymiánem a skleničkou dobrého červeného vína.

Pokud nemáme kozí sýr, stejně dobře chutná nákyp se zeleninou i s hermelínem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nákyp se zeleninou a sýrem

Zpět na recept