Nakládaný vepřový bůček

Voňavá pochoutka. Vařený vepřový bok týden naložený v koření.


3.3230x
90 min
1×

Postup přípravy

Bůček omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme. Do většího hrnce vložíme omytý bůček, 15 stroužků česneku, bobkový list, pepř, přiměřeně soli a bůček. Vše vaříme doměkka.



Připravíme si marinádu. Zbytek česneku prolisujeme do misky, přidáme drcený pepř, kari koření, papriku, grilovací koření, tabasco, sůl a worcesterovou omáčku a pečlivě zamícháme.



Uvařený bůček vykostíme, položíme na alobal a ještě horký jej ze všech stran důkladně potřeme připravenou marinádou. Pak maso zabalíme do alobalu, řádně utěsníme, necháme vychladnout a vložíme do spodní části lednice. Bůček necháme týden rozležet.



Po týdnu můžeme bok nakrájet na plátky a podáváme jej se zeleninou a chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládaný vepřový bůček

Zpět na recept