Voňavá pochoutka. Vařený vepřový bok týden naložený v koření.
30 stroužků | česnek |
sůl | |
5 ks | bobkový list |
1 lžička | drcený pepř |
1 lžička | kari koření |
tabasco | |
1 lžička | mletá sladká paprika |
worcestrová omáčka | |
1 kg | bůček (delší a nižší) |
10 ks | celý pepř |
1 lžička | grilovací koření |
Bůček omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme. Do většího hrnce vložíme omytý bůček, 15 stroužků česneku, bobkový list, pepř, přiměřeně soli a bůček. Vše vaříme doměkka.
Připravíme si marinádu. Zbytek česneku prolisujeme do misky, přidáme drcený pepř, kari koření, papriku, grilovací koření, tabasco, sůl a worcesterovou omáčku a pečlivě zamícháme.
Uvařený bůček vykostíme, položíme na alobal a ještě horký jej ze všech stran důkladně potřeme připravenou marinádou. Pak maso zabalíme do alobalu, řádně utěsníme, necháme vychladnout a vložíme do spodní části lednice. Bůček necháme týden rozležet.
Po týdnu můžeme bok nakrájet na plátky a podáváme jej se zeleninou a chlebem.
autor janakrejsova
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena