Voňavá pochoutka. Vařený vepřový bok týden naložený v koření.
30 stroužků | česnek |
sůl | |
5 ks | bobkový list |
1 lžička | drcený pepř |
1 lžička | kari koření |
tabasco | |
1 lžička | mletá sladká paprika |
worcesterová omáčka | |
1 kg | bůček (delší a nižší) |
10 ks | pepř (kuličky) |
1 lžička | grilovacího koření |
Bůček omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme. Do většího hrnce vložíme omytý bůček, 15 stroužků česneku, bobkový list, pepř, přiměřeně soli a bůček. Vše vaříme doměkka.
Připravíme si marinádu. Zbytek česneku prolisujeme do misky, přidáme drcený pepř, kari koření, papriku, grilovací koření, tabasco, sůl a worcesterovou omáčku a pečlivě zamícháme.
Uvařený bůček vykostíme, položíme na alobal a ještě horký jej ze všech stran důkladně potřeme připravenou marinádou. Pak maso zabalíme do alobalu, řádně utěsníme, necháme vychladnout a vložíme do spodní části lednice. Bůček necháme týden rozležet.
Po týdnu můžeme bok nakrájet na plátky a podáváme jej se zeleninou a chlebem.
autor janakrejsova
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.