30 stroužků | česnek | |
sůl | ||
5 ks | bobkový list | |
1 lžička | drcený pepř | |
1 lžička | kari koření | |
tabasco | ||
1 lžička | mletá sladká paprika | |
worcestrová omáčka | ||
1 kg | bůček (delší a nižší) | |
10 ks | celý pepř | |
1 lžička | grilovací koření |
Bůček omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme. Do většího hrnce vložíme omytý bůček, 15 stroužků česneku, bobkový list, pepř, přiměřeně soli a bůček. Vše vaříme doměkka.
Připravíme si marinádu. Zbytek česneku prolisujeme do misky, přidáme drcený pepř, kari koření, papriku, grilovací koření, tabasco, sůl a worcesterovou omáčku a pečlivě zamícháme.
Uvařený bůček vykostíme, položíme na alobal a ještě horký jej ze všech stran důkladně potřeme připravenou marinádou. Pak maso zabalíme do alobalu, řádně utěsníme, necháme vychladnout a vložíme do spodní části lednice. Bůček necháme týden rozležet.
Po týdnu můžeme bok nakrájet na plátky a podáváme jej se zeleninou a chlebem.
Autor:janakrejsova
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena