Česnek oloupeme a utřeme se solí a paprikou. Podle chuti můžeme přidat pro pikantnost i mletý pepř. Kešu ořechy nasekáme nadrobno.
Hermelíny podélně rozkrojíme na poloviny, všechny vnitřní plochy silněji pomažeme utřeným česnekem a posypeme Kešu ořechy. Tyto půlky zase k sobě spojíme, přitiskneme na sebe a rozkrojíme ještě na půlky příčné.
Půlky upravených hermelínů naskládáme do sklenice s bobkovými listy, novým kořením, celým pepřem, případně hořčičným semínkem.
Feferonky nakrájíme na proužky (čerstvé papriky na tenká kolečka), cibuli na kroužky a střídavě klademe mezi hermelíny a na ně.
Nakonec vše zalijeme olejem, zavřeme víčkem nebo utěsníme alobalem.
Vše necháme v chladu 5 - 7 dní uležet.