Nakládaný pikantní hermelín

Lahůdka, kterou musíte vyzkoušet! Hlavně, pokud chystáte pivní sešlost.


3.264x
45 min

Postup přípravy

Česnek oloupeme a utřeme se solí a paprikou. Podle chuti můžeme přidat pro pikantnost i mletý pepř. Kešu ořechy nasekáme nadrobno.

Hermelíny podélně rozkrojíme na poloviny, všechny vnitřní plochy silněji pomažeme utřeným česnekem a posypeme Kešu ořechy. Tyto půlky zase k sobě spojíme, přitiskneme na sebe a rozkrojíme ještě na půlky příčné.

Půlky upravených hermelínů naskládáme do sklenice s bobkovými listy, novým kořením, celým pepřem, případně hořčičným semínkem.

Feferonky nakrájíme na proužky (čerstvé papriky na tenká kolečka), cibuli na kroužky a střídavě klademe mezi hermelíny a na ně.

Nakonec vše zalijeme olejem, zavřeme víčkem nebo utěsníme alobalem.

Vše necháme v chladu 5 - 7 dní uležet.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládaný pikantní hermelín

Zpět na recept