500 g | česnek | |
olej | ||
hřebíček | ||
feferonka | ||
bobkový list | ||
nové koření | ||
celý černý pepř | ||
nálev | ||
---|---|---|
4 lžíce | cukr | |
sůl | ||
1 dl | ocet | |
1 dl | voda | |
2 dl | bílé víno |
Stroužky čerstvého nového česneku oloupeme a vložíme do sklenice. Vrstvy česneku prokládáme kořením. Do každé sklenice přidáme jednu feferonku. Česnek ve sklenicích přelijeme lžičkou oleje a zalijeme nálevem. Nálev získáme svařením vína, octa, vody s cukrem a solí. Sklenice nakonec zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut. Nakládaný česnek poslouží například jako příloha k masu. Naložený česnek není tak štiplavý a má zajímavou chuť.
Recept na zdravý domácí chléb z žitné mouky, semínek a česneku si rozhodně zamilujete! Ta vůně, chuť a křupavá kůrka, navíc nebude potřeba domácí pekárny.
Síla česneku: Užijte ho v receptech a posilujte svou obranyschopnost
Oddalovač stárnutí, dezinfekční prostředek a přírodní antibiotikum, které je původem z Asie, působí v čerstvé podobě velmi účinně. Už Pythagoras nazval česnek králem koření.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena