Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Romadůr nakrájíme na cca 1/2 cm kousky.
Ingredience na marinádu smícháme bokem v hrnku.
Připravíme si zavařovací sklenici nebo jinou uzavíratelnou nádobu (nepoužívejte plast!), cca 0,5 - 0,7 litru velkou.
Na dno sklenice (nádoby) naskládáme kolečka cibule ve 2 vrstvách. Na cibuli položíme Romadur a další 1 vrstvu cibule, a tak až do naplnění sklenice (končíme cibulí). Průběžně lehce stlačujeme. Naložený Romadur zalijeme připravenou marinádou. Uvolníme vzduchové bubliny a dolejeme, aby byla láhev zcela plná.
Láhev uzavřeme a necháme asi týden uležet, pokud jsme hodně nedočkaví, můžeme kanzumovat již po 5ti dnech.
Nakládaný sýr chutná výborně s čerstvým chlebem a pivem či vínem.