Nadýchaný domácí perník

Ohlásila se nečekaná návštěva a vy nemáte co ke kávě? Tento moučník je ideální a suroviny doma jistě najdete.


3.8334x
30 min
19×

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 170°C a hluboký plech vyložíme pečícím papírem.

Ze všech surovin na perníkové těsto, kromě kypřícího prášku, vyšleháme ve šlehači hladké těsto. Šleháme alespoň 3 minuty. Těsně před koncem lehce všleháme kypřící prášek.

Perníkové těsto nalijeme na připravený plech a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.

Můžeme podávat jak ke kávě, tak s vychlazeným mlékem ke snídani.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadýchaný domácí perník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty