Vaření.czReceptyNadýchané slané trojúhelníčky

Nadýchané slané trojúhelníčky

Výborné pečivo, i když ne příliš zdravé, které za to rozhodně stojí.


4.516x
90 min

Postup přípravy

Kvasnice si rozmícháme s cukrem, až začne být hmota tekutá, přidáme vlažné mléko. Do mísy dáme mouku se solí, uděláme ve směsi důlek a přilijeme droždí s mlékem. Vytvoříme těsto, které necháme asi hodinu na teplém místě kynout. Mezitím si můžeme připravit krém. Změklou Heru vyšleháme se solí a žloutkem. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a rozválíme na válu. Takto těsto natřeme olejem a připraveným krémem. Poté ho srolujeme jako závin, trochu poplácáme, aby bylo těsto ploché. Záviny potřeme vyšlehaným bílkem, posypeme sezamovým semínkem. Nyní je rozkrájíme na trojúhelníčky a klademe na připravený plech. Nebojte se případného vytékajícího krému. Trojúhelníčky můžeme dokola potřít bílkem. Hotové dáme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova. Nadýchané slané trojúhelníčky podáváme jako chuťovku nebo místo pečiva.
user-icon

autor Káka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadýchané slané trojúhelníčky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena