Jedno vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme společně s omytým salátem, špekáčkem a sterilovanou okurkou na kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Do mísy vložíme mleté maso, přidáme vejce, nakrájený špekáček, ledový salát, sůl, steakové koření, česnek a vše zpracujeme do jemné směsi. Dále přidáme hladkou mouku na zadělání, pořádně propracujeme a nakonec přidáme nakrájené uvařené vejce a také můžeme přidat nakrájenou sladkokyselou okurku.
Směs dáme do silikonové formy, pečeme v troubě předehřáté na 200 °C necelou hodinu jako mleté maso a podlijeme vodou. Ke konci průběžně kontrolujeme, zda není sekaná moc upečená.
Nádivku z mletého masa nakrájíme na plátky a podáváme podle chuti s vařenými brambory nebo bramborovou kaší či šťouchanými brambory.