Nadívaný vepřový bůček

Velice jednoduše naplněný vepřový bůček. Nádivku připravíme z masa, mletého masa a koření. Vhodná na sváteční stůl nebo jen k nedělnímu obědu.


3.0279x
160 min
1×

Ingredience

250 mlmasový vývar
1 kgvepřový bok

nádivka

sůl
1 ksvejce
majoránka
1 lžícehořčice
2 lžícekečup
4 lžícesekaná petrželka
2 lžícerajský protlak
mletý černý pepř
300 gmíchané mleté maso
100 gmaso na řízky

omáčka

1 lžícehladká mouka

na potření

2 lžícevepřové sádlo

Postup přípravy

Maso na řízky nakrájíme na drobné kostičky, smícháme je s mletým masem, vejcem, rajským protlakem, kečup, kořením a petrželkou, hořčicí a dochutíme.

Bůček nakrojíme tak, aby nám vznikla kapsa. Zevnitř maso lehce osolíme a opepříme. Kapsu naplníme nádivkou a pevně zašijeme. Necháme vývar vzkypět na pekáčku a vložíme do něj naplněné bůček kůží dolů. Povaříme 10 minut. Pak bůček otočíme a nakrojíme jej do tvaru mřížky, potřeme sádlem a osolíme.

Takto připravou pečeni dáme péct do středně rozehřáté troubě. Při pečení nezapomínáme podlévat šťávou a vývarem. Po upečení zaprášíme výpek hladkou moukou a krátce povaříme.

Podáváme s brambory, bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadívaný vepřový bůček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.