Nadívaný vepřový bůček

Velice jednoduše naplněný vepřový bůček. Nádivku připravíme z masa, mletého masa a koření. Vhodná na sváteční stůl nebo jen k nedělnímu obědu.


3.0279x
160 min
1×

Postup přípravy

Maso na řízky nakrájíme na drobné kostičky, smícháme je s mletým masem, vejcem, rajským protlakem, kečup, kořením a petrželkou, hořčicí a dochutíme.

Bůček nakrojíme tak, aby nám vznikla kapsa. Zevnitř maso lehce osolíme a opepříme. Kapsu naplníme nádivkou a pevně zašijeme. Necháme vývar vzkypět na pekáčku a vložíme do něj naplněné bůček kůží dolů. Povaříme 10 minut. Pak bůček otočíme a nakrojíme jej do tvaru mřížky, potřeme sádlem a osolíme.

Takto připravou pečeni dáme péct do středně rozehřáté troubě. Při pečení nezapomínáme podlévat šťávou a vývarem. Po upečení zaprášíme výpek hladkou moukou a krátce povaříme.

Podáváme s brambory, bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadívaný vepřový bůček

Zpět na recept