Nadívané vepřové kapsy

Vepřové kapsy pečené na cibuli plníme masovou česnekovo-sardelovou nádivkou. Recept i pro slavnostnější příležitost.


4.049x
75 min
4×

Ingredience

2 ksčervená cibule
6 plátkůvepřová pečeně bez kosti

nádivka

6-8 stroužkůčesnek
100 mlvývar
1 ksvejce
100 mlčervené víno
1 ksmalá cibule
300 gmleté hovězí maso
1-2 lžičkysardelová pasta
6 plátkůbílá veka
70 gslanina bez kůže

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Plátky masa očistíme, naklepeme, potřeme olejem, z obou stran osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na silné kroužky. Mezitím si připravíme si nádivku. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky a plátky veky namočíme do vývaru. Na pánvi rozškvaříme slaninu, na které necháme zesklovatět cibulku a česnek. Přidáme mleté maso a směs za stálého míchání restujeme asi 5 minut. Jakmile maso pustí šťávu, přilijeme víno, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří. Vychladlou masovou směs ochutíme sardelovou pastou a spolu s vejcem a namočenou vekou vše propracujeme v hladkou nádivku. Odleželé plátky masa naplníme nádivkou, spojíme jehlami a z obou stran zprudka opečeme na oleji. Orestované kapsy i s výpekem vložíme do pekáčku vyloženého cibulí. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a v předehřáté troubě pečeme dorůžova. Během pečení maso občas přeléváme výpekem. Nadívané vepřové kapsy pečené na cibuli podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami a zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadívané vepřové kapsy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena