Nadívaná telecí hruď

Pokrmy z telecího masa jsou velmi chutné a dietní. Nadívaná telecí hruď je však receptem spíše pro ty, kteří si chtějí dopřát.


3.057x
90 min

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Když se mléko natáhne, přidáme žloutek, rozpuštěný tuk, sůl, muškátový květ, jemně nasekanou pažitku a na nudličky nakrájenou šunku. Dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílku.

Troubu předehřejeme na 220°C.

Telecí maso odblaníme a dlouhým, ostrým nožem nakrojíme tak, aby vznikla kapsa. Maso osolíme a naplníme připravenou nádivkou. Otvor sepneme špejlemi a maso zaprášíme hladkou moukou.

Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a zpěníme ji na tuku. Na cibulce osmahneme maso ze všech stran, podlijeme horkou vodou a vložíme do trouby. Pečeme za občasného podlévání horkou vodou doměkka.

Nadívanou telecí hruď podáváme s brambory a zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadívaná telecí hruď

Zpět na recept